Sunday, November 21, 2010

Migratia -o necesitate in ziua de astazi. PRO si CONTRA




În data de 19 noiembrie 2010 în in Casa de Cultura a satului Vadul-Rascov, Asociatia Obsteasca "INFO-TERRA" a implementat proiectul „Consolidarea încrederii prin democraţie participativă şi implicarea tinerilor în actul decizional" prin organizarea dezbaterii publice pe tema „Migratia - o necessitate in ziua de astazi-PRO si CONTRA".

La aceasta dezbatere au participat doua echipe. Dupa ce fiecare echipa si-a prezentat mesajul, utilizand tehnologiile informationale, au fost spectatori din sala care, luind cuvintul au sustinut o echipa, sau alta.

Nu au lipsit intrebarile pe care echipele si le-au adresat una alteia, intrebari care le-au dat de gindit, dar echipele au fost descurcarete si au reusit sa raspunda , sa atraga si aplauzele spectatorilor.
Echipele domnisoarei Clima Cristina si Podlog Dumitrita au cistigat aplaudele spectatorilor…
Ca si mesaj final, echipele au mai indemnat inca o data publicul sa voteze tinind cont de mesajul si argumentele pe care fiecare echipe le-au pregatit.
In aducerea la bun sfarsit a acestei activitati au fost implicate persoane tinere, pina in 35 de ani. Publicul prezent a fost, de asemenea, preponderent tinar. Iar la finalul dezbaterilor, tinerii si nu numai, au fost foarte multumiti ca a avut loc un asa eveniment in localitate si ca au avut ocazia fie sa adreseze o intrebare, fie sa isi spuna parerea si binenteles sa voteze asa cum a considerat fiecare.

Pe tot parcursul dezbaterilor, a fost o atmosfera degajata, care intr-o mare masura s-a datorat si moderatorului, doamnului Russu Valerii, care a stiut foarte bine cum sa interactioneze cu publicul. Desi au fost si ceva emotii la inceput, pe parcurs spiritele s-au incins si deja erau tot mai multe peroane care doreau sa spuna punctul sau de veder. Prin urmare atit organizatorii, cit si publicul au fost multumiti de evenimetul ce a avut loc in satul natal.
A urmat o pauza de cafea cu dulcuri si biscuiti..

No comments: