Sunday, April 10, 2011

Hai Modova , la Vadul-Rascov.

SCRISOARE PUBLICA DESCHISA
Asociatia Obsteasca, ecologica INFO-TERRA, din satul Vadul-Rascov raionul Soldanesti , partener a echipei “Hai Moldova” cheama Primariile Vadul-Raşcov, Climauţii de Jos si Salcia , scolile satelor Socola , Vadul-Raşcov, Climautii de Jos, Cot, si Salcia , gradinitele acestor sate si organizatiile medicale, Întreprinderile de comert, de a se implica in actiunea de salubrizare a tărişoarei noastre Moldova.

Hai, Moldova! Promite să fie cea mai mare acţiune de implicare socială din istoria Republicii Moldova. La baza mişcării este un grup de oameni ambiţioşi, activi şi gata de acţiune. Sunt voluntari, iar motivul pentru care şi-au unit forţele, este faptul că îşi doresc să trăiască într-o ţară curată, iar acest lucru depinde de fiecare cetăţean al Republicii Moldova.
Totul a început în Estonia după o discuţie între prieteni, care au realizat că problema deşeurilor aruncate în zone neautorizate are la bază lipsa de responsabilitate a oamenilor. Astfel au fost puse bazele conceptului „o zi, o ţară”, iar la 3 mai 2008, zeci de mii de oameni s-au mobilizat şi au curăţit întreg teritoriul Estoniei de gunoi. Anul acesta, modelul Let’s do it este urmat de Lituania, Finalnda, Brazilia, India, Slovenia, Portugalia, România, Ucraina, Rusia, Serbia, Cambodgia şi multe alte ţări, printre care şi Moldova.
Hai, Moldova! este o inițiativă socio–ecologică națională, care are drept scop curățirea arealelor naturale din toată țara, într-o singură zi. Iniţiativa face parte din proiectul Let’s do it, care a fost implementat cu success în peste 12 țări. Proiectul Hai, Moldova! este format din ONG-uri, companii private, instituţii guvernamentale și o echipa numeroasa de voluntari, care s-au unit toţi pentru aceeaşi cauza – o ţară curată.
Cum poti contribui?
Organizează la 16 aprilie colectivul tău si ieşi la curaţenia ogrăzii, drumului , malului Nistru, gradină şi vei fi în rind cu cei ce îi doare inima pentru tara natală, pentru meleagul tău drag….
Hai, Moldova!” nu este proiectul unui ONG sau al unei persoane, este al intregii tari!
Al Moldovei pentru Moldova. Acum ai onoarea sa te implici si tu! Vino sa scriem istorie impreuna!
Asociatia Obsteasca INFO-TERRA va petrce un concurs pentru cea mai buna organizare cu premii si cadouri de prêt pentru toti… Pentru a participa la concurs Va rugam informati ,Coordanatorul de proiect Otel Vasile pina joi 14 aprilie , ora 15.00 pentru a monitoriza şi aprecia concursul /foto,video/: aoinfoterra@gmail.com 027254770, 067260877.
Dumezeu sa ne ajute ….
Cu stima si respect Otel Vasile , dir. Executiv AO INFO-TERRA

No comments: