Tuesday, July 22, 2008

Finisarea etapei intii la PGM 2008


O zi buna la toti cei ce studieaza blogul AO INFO-TERRA.

Iata ca sa inceiat prima etapa a implementarii Proiectului de Granturi Mici. Un segment de 16 km de mal a Nistrului batrin a fost adus in regula, cit de putin. Cu parere de rau ,cu aparitia noilor turisti ,murdariea vine iarasi. Speram ca odata cu implementaerea proiectului va veni si simtul de "gospodari" si la cei adulti ce isi petrec odina pe malul Nistrului.

Implementarea proiectului PGM2008 a inceput cu organizarea a 6 seminare-intilniri cu tineretul din comunele Vadul-Rascov si Climautii de Jos, impreuna cu directorii de scoli din localitate, si Consiliul de tineret Noua Generatie . La 27 iulie ,a fost organizat primul scrutin la care au participat peste 60 de tineri din satele Vadul-Rascov si Climautii de Jos, sau gramadit peste 26 de carute de gunoi ce au fost transportate la gunoistea autorizata. Sau curatit 8 km de mal a batrinului Nistru de la marginea satului Climauti pina la marginea satului Vadul-Rascov/Fazenda Gutan Vasile/. Toti au primit Certificate de acces liber la internet /6ore/ si doua pauze cu dulciuri si apa rece.

la 13 iulie , lucrul asupra proiectiului PGM2008 a fost preluat de tineretul din satul Cot unde au participat peste26 de tineri. Curatenia a fost efectuata pe un segment de 4km, de la izvorul Casian/Bursuc/pina la intrarea in satul Climauti. Au fost strinse si duse la gunoiste 12 carute de murdarie lasata de adulti. toti participantii la imlementarea proiectului au primit dulciuri si apa rece, sau inminat caerificate de acces liber la internet.

18 iulie dimineata la orele 9.30 la gimnaziul din Socol sau adunat multi tineri care aflind de imlementarea proiectului PGM2008 au venit la treaba. Cu un intuziazm nemaipomenit sa pornit lucrul de la fazenda Gutan spre Curtea Boierului de sub satul Poiana , 4 km de mal au fost curatite, parcul din Socol si in jurul izvorului de la Nistru. La prele 13.30 toti se odihneau cu dulciuri si apa rece. Sau inminat certificate de acces liber la internet-cel mai principal.

In partea a doua a implementarii proiectului se va repeta partial curatirea malului Nistru si se va petrece remunerarea. Toate scolile vor primi tehnica necesara de birou,pentru cei mici excursii la teatru sau circ in Chisinau, la cei mai mari mingi si careva inventar sportiv necesar pentru ocuparea cu sportul.

No comments: